Logotyp_ERC_Mobilversionen

Hos ERC möts du av bred kompetens med fokus på rörelse-/stödjeorganens sjukdomar.  Det finns kompetens för manuella behandlingar som t.ex manipulation och mobilisering av rygg och nacke, men vi betonar även patientens egenansvar och vikten av fysisk aktivitet och träning.

Våra fysioterapeuter/sjukgymnaster är bl.a utbildade inom ortopedisk medicin (OMT/OMI) och idrottsmedicin och vi kan även smärtlindra med t.ex akupunktur. Vårt stora kontaktnät i regionen gör att vi kan guida dig om du behöver komma i kontakt med annan vårdnivå som t.ex allmänläkare eller ortopedläkare.   

Du kan läsa mer om våra olika tjänster nedan.
 

Manuell undersökning/behandling

Manuell undersökning/behandling hos ERC

Med den manuella behandlingen ger vi kroppen förutsättningar för återuppbyggande träning. Vi använder oss av olika manuella tekniker som t.ex. ledmanipulation, mobilisering och töjningar för att behandla funktionsstörningar i såväl muskler och leder som i nervsystemet.

Akupunktur

Akupunktur hos ERC

Flera av oss kan använda akupunktur som en del av behandlingen i att lindra smärta. Det kan t.ex fungera bra som ett komplement för att lindra migrän, spänningshuvudvärk eller artrossmärta.

Idrottsmedicin

Idrottsmedicin hos ERC

Vi är alla utbildade för att ta emot dig med idrottsrelaterade besvär. Vi använder både manuella tekniker och specifikt riktad träning som grundar sig i vår kunskap inom olika idrotter för att nå ditt mål.

 

Specifikt och individuellt anpassad träning

Specifikt och individuellt anpassad träning

Utifrån vad undersökningen visat lägger vi ofta upp ett individuellt träningsprogram i ett led att återträna funktion och förebygga återkommande besvär.


Har du frågor om våra olika behandlingar?
Välkommen att
kontakta oss!
 

Ultraljudsscanning

Ultraljudsscanning hos ERC

Vi använder oss av ultraljudsdiagnostik som ett komplement till den kliniska undersökningen. Ultraljud är en ofarlig undersökningsmetod som går att använda för undersökning av många strukturer i kroppen.

Inlägg

Hos ERC kan du prova ut Formthotics inlägg, som enkelt kan anpassas individuellt och korrigeras efter behov.
 

Stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling är ett effektivt behandlingsalternativ vid vissa typer av senproblematik som hälsporre, tennisarmbåge eller hälsenebesvär.

Gruppträning


Kursen består av 4 träffar som hålls varje vecka. Läs mer om kursen och hur du anmäler dig genom att klicka dig vidare här nedanför. 

Bassängträning

Bassängträning med ERC

Vi har just nu ett uppehåll i bassängträningen.
I samråd med Din fysioterapeut/sjukgymnast eller läkare kan vi erbjuda träning i varmvattenbassäng. Vi har både gruppledd träning samt ett pass med individuell träning. 
 

Artrosskola

Syftet med artrosskolan är att ge en ökad förståelse för vad artros innebär samt att utbilda och ge råd om vad du kan göra själv.

Camp Pro Ortopedteknik

Camp Pro Ortopedteknik

Gång- och löpanalyser utförs av Camp Pro Ortopedteknik. Du kan också få provat ut specialanpassade, formgjutna inlägg eller till exempel knä- eller handledsortoser.