Logotyp_ERC_Mobilversionen

Bra att veta inför ditt första besök hos oss!

Du behöver inte förbereda dig på något särskilt sätt, men har du information om exempelvis röntgenundersökningar får du gärna ta med detta. Man kan ibland behöva ta av sig kläderna vid undersökning och behandling, om du vill kan du ta med dig ett par shorts eller liknande. Om du behöver ta med dig träningskläder berättar vi det för dig. 

Frikort gäller

Vid det första besöket försöker vi ta reda på orsaken till dina besvär. Vi startar med att du får beskriva dina problem, vilka läkemedel du använder och om du haft liknande besvär/smärtor tidigare. Du kommer också att få frågor som rör ditt arbete och fritidsaktiviteter. 

 Boka tid
telefon 0431-244 66

info@engelholmrehabcenter.se


Efter detta gör fysioterapeuten/sjukgymnasten en undersökning för att ta reda på hur du rör dig och hur leder och muskler fungerar. En del undersökningar görs manuellt för att t ex hitta den led, sena eller muskel som gör ont. Vi gör sedan en bedömning av den mest troliga orsaken till dina besvär samt tar ställning till lämpliga behandlingar. 
 

Välkommen till ERC!


Tillsammans gör ni upp en behandlingsplan. Denna kan inkludera olika former av manuell behandling samt ofta någon form av träning. Sjukgymnasten har även kompetens att avgöra om det behövs någon annan vårdkontakt eller undersökning angående dina besvär. Vi har ett stort kontaktnät i regionen och guidar dig vidare vid behov. 

I väntrummet hittar du en hälsodeklaration som vi uppskattar att du fyller i medan du väntar på att få komma in till din fysioterapeut. Den hittar du även här nedan, om du hellre vill skriva ut och fylla i den hemma innan du kommer. 
 

Varmt välkommen till oss på ERC!